Locatie voorstelling

Finland

 

 

“Verzoening is het opgeven van de hoop op een beter verleden”

In een oude fabrieksloods herdenken vier mensen en een groep zwijgende vrouwen een verleden van uitsluiting en geweld. Onuitgesproken herinneringen vormen een verstikkende band tussen de personages. In een poging iets van het waarom te begrijpen ontstaat een onderhuidse strijd tussen vergeten en de werkelijkheid onder ogen zien. Alleen, welke werkelijkheid?

FINLAND is een nieuwe theatertekst van Gerardjan Rijnders over het leven na een oorlog op basis van verhalen en herinneringen die regisseuse Giselle Vegter in Bosnië-Herzegovina verzamelde.

Rijnders ontwikkelde een toneelstuk waarin een man, een vrouw, een jongen en de buitenstaander Petra proberen zich een weg te banen door een mijnenveld van wantrouwen om de draad naar de toekomst weer terug te vinden.

FINLAND is een locatievoorstelling over de donkere plekken in onze collectieve herinnering, het spelletje van vriend en vijand en de moeilijke weg naar verzoening.

Trailer FINLAND

 

Regie

Giselle Vegter

Tekst

Gerardjan Rijnders

Dramaturgie

Fenneke Wekker

Spel

Heidi Arts, Remco Melles, Marije Idema en IJbert Verweij

Vormgeving

Anne Habermann

Lichtontwerp

Desirée van Gelderen

Geluidsontwerp

Jaap van Keulen

Techniek

Jasper Koekoek

Productie

Jet van Leeuwen

Regieassistentie

Annemarije Visser

Publiciteit

Jannet van Lange

Zakelijke leiding

Sjoerd Kelderman

Salons

Rien Stegman, Colet van der Ven

Grafische vormgeving

Bregt Balk

Met dank aan

Familie Hasanović, Kemna Casting – Marc van Bree, Het Lab Utrecht, Ilil Land-Boss, Yinske Silva, Anka Bernas, Nena Sesic-Fiser, Jessica Vosmeer, Wytske van der Wagen, Annette Manni, Willemijn van Helden en Alexa Sokol


Salon#01

Bestaat er collectieve schuld?

Een gesprek over de onderliggende thema’s van de voorstelling FINLAND van Hotel Eldorado. Lees verder