Over Hotel Eldorado

Wie zouden wij kunnen zijn in het spanningsveld tussen het collectieve en het individuele?

Hotel Eldorado is een theaterinitiatief van Giselle Vegter (1976). Ze studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht, Regie aan de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en Theatertherapie aan het Institut für Theatertherapie in Berlijn.

Giselle Vegter maakte van 2004 tot 2011 theatervoorstellingen. In 2010 richtte ze Hotel Eldorado op en maakte ruimte voor een nieuwe weg, op zoek naar een manier om theater en kunst te verbinden aan vragen over identiteit, onverdraagzaamheid en ontmoeting. Ze bezocht regelmatig Bosnië-Herzegovina en gaf daar theaterworkshops. Ze volgde daarvoor de opleiding tot theatertherapeut en ging werken bij de Pauluskerk Rotterdam, waar ze een kunst en cultuurprogramma voor dak,- en thuislozen, vluchtelingen en jongens uit Midden en Oost Europa opbouwde.

Met Hotel Eldorado maakt Giselle Vegter  theaterprojecten die vertrekken vanuit haar persoonlijke ervaringen op plekken waar ‘t verschil van afkomst, politieke of maatschappelijke breuklijnen en het gevecht rondom mensenrechten en menselijke waardigheid, levens bepaalt.

Als theatertherapeut en trainer in het Theater van de Onderdrukten geeft zij theaterworkshops in het vluchtelingenwerk en aan andere groepen waar  de gevolgen van conflict, ontheemding of uitsluiting aanwezig zijn.

Deze theaterworkshops ondersteunen deelnemers in veerkracht, weerbaarheid en het vertellen van hun verhaal. De workshops kunnen leiden tot (theatrale) dialoogavonden of voorstellingen voor een publiek.

Als theatermaker haalt zij haar inspiratie uit (toneel-)literatuur, performance-kunst en sociaal en therapeutisch werk. Haar projecten zijn een combinatie van community-art, theater en andere disciplines.

Giselle werkt daarnaast als dramatherapeut in de forensische psychiatrie en is als gastdocent verbonden aan ArtEZ international Masters Artist Educator en de Master Kunsteducatie.

 

Het bestuur van Stichting Hotel Eldorado bestaat uit:

Dennis Meyer (voorzitter)

Laurens Runderkamp (secretaris)

In memoriam: Maarten van der Cammen * 2018.

Maarten was als penningmeester van 2010 tot 2018 verbonden aan Hotel Eldorado. Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn inzet, kennis en inspiratie waarmee hij  Hotel Eldorado hielp vormgeven, en nemen zijn ervaring en betrokken blik in gedachten mee.